Datum: 6-2-2017

Enterale misconnecties komen voor en kunnen een fatale afloop hebben. Dit is de aanleiding geweest om een nieuwe ISO standaard te ontwikkelen voor enterale connectoren, genaamd ENFit. ENFit is een nieuw type uiteinde voor sondes, spuiten en toedieningssystemen (pompslangen). Dit nieuwe type uiteinde is specifiek voor enterale voeding en zorgt ervoor dat een connectie met niet- enterale systemen, zoals IV, onmogelijk is. ENFit wordt wereldwijd gefaseerd ingevoerd. In Nederland verloopt dit als volgt:

ENFit fasesENFit sonde + ENFit toedieningssysteem

Wat betekent ENFit voor uw patiënt?:

Tijdens de overgangsfase naar ENFit kunnen patiënten te allen tijde sondevoeding toegediend krijgen. Er zijn verschillende connectoren beschikbaar die ervoor zorgen dat de oude systemen aangesloten kunnen worden op de nieuwe ENFit standaard. Sorgente ondersteunt de patiënt, maar ook de verwijzer tijdens deze overgang. Zowel de klantenteams als de voedingsverpleegkundigen hebben uitgebreide scholing gehad om uw vragen te kunnen beantwoorden. Zij zorgen ervoor dat de omzetting zoveel mogelijk vlekkeloos verloopt en ontzorgen hierbij de patiënt.

Belangrijke websites en telefoonnummers:

Wilt u meer informatie over ENFit, dan kunt u onderstaande websites raadplegen. Tevens staat Sorgente voor u klaar, om uw vragen te beantwoorden.

Lees ook de Sorgente Nieuwsflits over de ontwikkelingen rondom ENFit van november 2016.