Bij Sorgente krijgen we dagelijks vragen van verwijzers en klanten. Dit kunnen inhoudelijke vragen zijn, maar ook praktische puzzels die moeten worden opgelost. Sorgente deelt graag haar ervaring. Ditmaal twee hulpvragen, met eenzelfde oplossing:

Casus 1:vragen
Wie: Vrouw van 89 jaar; mobiel, maar wel veel krachtverlies.
Probleem: De diëtist schrijft een type sondevoeding voor, welke alleen verkrijgbaar is in literflessen. Tijdens het gebruik blijkt de zwaarte van de sondevoeding mevrouw te beperken in haar mobiliteit.
Hulpvraag: Hoe krijgt mevrouw de juiste voedingsstoffen binnen, zonder beperkt te worden in haar mobiliteit?

Oplossing: Samen met de diëtist is gekeken of er gelijkwaardige sondevoeding beschikbaar is in 500 ml flessen. Helaas was er in dit geval geen geschikt
alternatief. In overleg zijn daarom containers van een halve liter verzonden. De sondevoeding wordt overdag overgegoten in de container, waardoor mevrouw in plaats van een liter, nog maar een halve liter (of minder naar wens) op haar rug hoeft mee te dragen. De overige sondevoeding wordt in de koelkast bewaard en binnen 24 uur opgemaakt.

 

Casus 2:
Wie: Man van 56 jaar; start met een liter sondevoeding over de nacht.
Probleem: De diëtist wil een liter sondevoeding voorschrijven om ’s nachts toe te dienen, maar de voeding die ze wil voorschrijven is alleen beschikbaar in 500 ml pakken en niet in 1000 ml pakken. Dit betekent dat meneer halverwege de nacht uit bed moet om de sondevoeding te verwisselen.
Hulpvraag: Hoe geef ik een liter sondevoeding over de nacht, zonder ’s nachts de voeding te verwisselen?

 

Oplossing: Ook hier is met de diëtist gekeken naar een soortgelijke sondevoeding in 1000 ml flessen. Toen dit niet mogelijk bleek, is er gebruik gemaakt van 1000 ml containers. Hierin worden twee pakken sondevoeding van 500 ml leeggegoten. Zo is het toch mogelijk om over de nacht 1000 ml sondevoeding te geven, zonder ’s nachts de voeding te verwisselen.

Let op!: voor voeding die wordt overgegoten gelden kortere aanhangtijden. Klik hier voor de richtlijnen.

Heeft u ook een vraag? Wij staan voor u klaar! Neem hier contact met ons op.