Het mag wat kosten

Na uitgecheckt te hebben in het hotel, begin ik aan mijn laatste dag als blogger voor Sorgente. Hup snel de metro in en ik ben weer klaar voor een ochtend vol interessante presentaties.

Het mag wat kosten, maar het liefst niet te veel. De highlight van de ochtend  was daarom zeker de voordracht van Karin Freyer, werkzaam bij Nutricia Advanced Medical Nutrition. Zij promoveerde aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp ‘Nutrition Economics-Disease related malnutrition and the economics health care value of medical nutrition’. Een heel belangrijk item waar ik mij bewust van ben. Met optimale voeding voor patiënten is er een enorme winst te behalen. Zo leidt ziekte gerelateerde ondervoeding (ZGO) tot een verslechtering van de gezondheid en gaat het gepaard met hoge gezondheidszorgkosten. Ondervoeding kan vrij eenvoudig en binnen enkele minuten door middel van screening en Nutritional Assessment worden vastgesteld. Basiskennis over de rol van voeding in het menselijk lichaam in het curriculum van de medische opleidingen zou de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren en tevens veel geld besparen.

Tot slot zou ik daarom graag mijn collega’s van The Green Happiness willen uitnodigen om het Espen congres in 2017 te Den Haag te bezoeken. Om wetenschappelijk kennis op te doen over het menselijk lichaam en ziekte gerelateerde ondervoeding.